Bilarna - Kontakt - Radical M&W
Hem - Teamet - Tävlingar - Sponsorer - Information
Logga in RSS
::Rapporter

Race: Sturup Raceway 28-29 Juni 2008

Hemma frÄn Sturup Raceway, tvÄ tÀvlingar avklarade och hel bil har vi med oss hem.

Första mötet med banan började pÄ fredagen med test. BesvÀrliga förhÄllanden gjorde det svÄrt att kÀnna ordentligt pÄ banan. Men det var lika för alla sÄ nÀr det blev dags för kval lÄg jag pÄ nionde position innan jag uteslöts frÄn trÀningen för att jag missade teknisk och svart flagg.

Race 1
Sista startposition och fuktigt vÀglag var det som gÀllde i första racet.

RegndÀcken monterades och bilen stÀlldes in för regn. Jag brukar vara snabb pÄ vÄtt men nu hÀngde jag inte alls med. Tre sekunder per varv tappade jag pÄ framförvarande och blev mer och mer frustrerad för varje varv som gick. Bilen for hit och dit över banan, det kÀndes ungefÀr som att köra pÄ is. Svinhalt rent ut sagt. Till slut var jag tvungen att bryta med tre varv kvar.

EfterÄt kunde vi konstatera att frÀmre, undre bÀrarm hade sprickor och var böjd som en banan, lagret i bÀrarmen var glapp, hubben (hjulspindeln) var knÀckt och Torbjörn hade glömt kolla luften i regndÀcken. 2.4 i lufttryck Äkte jag ut pÄ, att jÀmföras med 1.3 som ska vara det optimala.

Things can only get better...

Race 2
Återigen sista startruta. Fick hyfsad start men kunde inte avancera nĂ„got.
LÄg och stressade framförvarande nÀr ett gÀng bilar gick ihop i en tvÀr kurva. En hög med svarta bilar stod huller om buller men jag kunde precis smita förbi, möjligen att jag körde över nÄgons framsplitter med mitt vÀnstra bakdÀck. NÄvÀl, nÀr jag kom ur kurvan gjorde jag det som fjÀrde man. Viktor Hallrup kom ganska snart ikapp och förbi men resterande bilar Äkte jag snabbare Àn. I mÄl pÄ en femteplats och fyra sköna poÀng.

Nu Àr det uppehÄll till Augusti. Trots semester jobbar vi vidare pÄ STCC-testet som vi tÀnkte genomföra pÄ Karlskoga motorstadion i höst.
XHTML 1.0 RSS Get Firefox Get Flash