Bilarna - Kontakt - Radical M&W
Hem - Teamet - Tävlingar - Sponsorer - Information
Logga in RSS
::Rapporter

Summering av sÀsongen efter total andraplats

LĂ„ng serieledning
Markus har varit i ledningen hela sÀsongen, sedan första helgen av racing dÄ vi besökte Danmark. Markus har presterat, bilen har hÄllt ihop otroligt bra och faktum Àr att vi inte bröt ett enda race under sÀsongen pÄ grund av tekniska fel med bilen. Men dÄ vi gÀstade Danmark för andra gÄngen hade Markus en sÄdan ledning att han bara behövde ta sig i mÄl pÄ en vettig plats och i andra racet för helgen var han pÄ vÀg mot en andraplats. DÄ skedde det som inte fick hÀnda, en mindre rutinerad förare fick hjÀrnslÀpp och gjorde en störtdykning som resulterade i en brutal krasch och Markus var tvungen att bryta. Föraren som orsakade kraschen kör i samma team som totaltvÄan i serien, efter kraschen var han i serieledning och Markus hoppade ner till en total tredjeplats. I den efterföljande diskussionen har det nÀmnda teamet en film som visar att Markus Àr den skyldiga. Ett par dagar efter vi kommit hem har de helt plötsligt inte lÀngre nÄgon film... De kanske studerat filmen nÀrmare?

Revanschlust
Till Mantorp kom vi utan test efter kraschen och med stor revanschlust. Vi visste dock att det skulle bli svÄrt dÄ starkaste konkurrenten Per Staaf jr hade varit pÄ Mantorp och testat. Första racet var ganska odramatiskt, först i mÄl var Staaf jr och dÀrefter Markus. Trea blev dÄvarande serieledaren David Söderlund. Nu var Staaf i serieledning, 1 poÀng före Söderlund som i sin tur var 2 poÀng före Markus. Det innebÀr att om nÄgon av dessa tre skulle vinna lördagens race hade de Àven vunnit serien. Redan innan racet visste vi att Staaf skulle bli svÄrslagen - men Söderlund skulle krossas. Att stÄ bredvid och titta pÄ racet var lite vÀl spÀnnande för nÀr fyra varv Äterstod blev Markus avtrÀngd och hamnade 200 meter efter Söderlund. Markus visade oerhört stark körning och nÀr det Äterstod ett varv och en kurva kunde han dyka förbi Söderlund och dra ivÀg. Efter lite snabb rÀkning i depÄn kom vi fram till att de hamnar pÄ samma poÀng och tack vare Markus vann det senaste inbördes mötet tog han andraplatsen i serien. Ett snÀpp bÀttre Àn förra Äret men inte det mÄl vi hade inför sÀsongen. Trots vi gjorde allt rÀtt gick det inte vÀgen och besvikelsen gÄr inte neka till.

Vi har i alla fall bevisat för oss sjÀlva och alla andra att vi tillhör toppen i svensk elitracing, vad som hÀnder nÀsta Är Àr osÀkert men vi Äterkommer sÄ snart nÄgot Àr klart. I Sverige finns inget med större konkurrens eller som gÄr fortare sÄ dÄ kanske man fÄr vidga sina vyer...
XHTML 1.0 RSS Get Firefox Get Flash