Förare - Mekaniker - Service
Hem - Teamet - Tävlingar - Sponsorer - Information
Logga in RSS
::Rapporter

Race: Anderstorp 27-29 Juli

VM pÄ mossen
VÀrldsmÀsterskapen i banracing var tillbaks pÄ Scandinavian Raceway och sjÀlvklart var vi med dÀr.

Med tre race pĂ„ en helg sĂ„g vi fram emot mycket körning. Det började pĂ„ fredag med ett test – trodde vi. PĂ„ grund av allt regn sköts vĂ„rat test upp. Nu dags för kval - regndĂ€ck pĂ„! Vi slutade pĂ„ femte respektive sjĂ€tte plats för Mattias och Markus.

Race 1
Starten gick, Mattias gick omedelbart förbi Mikael Eklund och lade sig pÄ en fjÀrdeplats. Flygrakan avklarades nÀtt och jÀmt. Enligt ratten skulle vi hÄlla rak kurs men pÄ grund av allt vatten höll vi allt utom rakt. Tre kurvor kom Mattias, laddade lite för hÄrt innan det överstyrde och snurrade av banan och fastnade i lecakulorna. Han borde egentligen tagit det lugnt pÄ första varvet och kÀnnt pÄ banan men var som sagt lite för het i sin iver att hÀnga pÄ de framför. Markus lÄg pÄ en stabil femteplats nÀr han fÄr vattenplaning och helt plötsligt bara Àr passagerare dÄ bilen far av banan och ner i lecakulorna. En front fördÀrvad. Ingvar Mattsson lÄnar ut en av sina reservkarosser och Markus kan fortsÀtta rejsa följande dag.

Kval och race 2
Även detta kval avklaras i blött före dĂ„ vi stĂ„r pĂ„ line-up med slicks och det börjar regna. Markus gĂ„r omgĂ„ende in och byter till regndĂ€ck, Mattias kommer in ett par varv efter och gör detsamma. Mattias kör till sig en fjĂ€rde startposition och Markus en sjunde. Det skulle dock visa sig att Mattias flyttas ner en placering dĂ„ han satt sitt snabbaste varv under gulflagg. Åter startposition fem.

Under formationsvarvet mÀrker Mattias att allt inte stÄr rÀtt till med bilen. Vattentemperaturen stiger till 120 grader och han uppsöker depÄn snarast möjligt. Under tiden kör Markus till sig en fjÀrdeplats i racet, ett par varv till och han hade varit pÄ pallen eftersom han Ät in avstÄndet till Lovén snabbt.

Race 3 – ”VM-dagen”
Söndag och huvudracet. LÄnglopp, 22 varv eller 40 minuter. DepÄstopp. Slicksen sitter pÄ, strax innan line-up kommer en jÀtteskur och vi beslutar att starta pÄ regndÀck. Startpositionen avgörs av resultaten frÄn föregÄende kval och race. Markus startar femma och Mattias tolva eftersom han brutit bÄda racen.
Mattias gĂ„r ut hĂ„rt och efter bara nĂ„gra varv ligger han pĂ„ en tredjeplats och lillebror hakar pĂ„ som fyra. Ett tag under racet lĂ„g bröderna Nordenström tvĂ„a och trea men lyckades inte hĂ„lla undan för Micke Ohlsson som fullstĂ€ndigt flög fram pĂ„ den hala banan. Resultatet stĂ„r sig in i mĂ„l. I och med detta har vi till hĂ€lften infriat ett av de mĂ„len jag satte upp i förra mailet – att slĂ„ LovĂ©n. Eftersom han delade bil med Ingvar Mattsson detta racet och bĂ„de Mattias och Markus höll undan för honom kan man vĂ€l sĂ€ga att vi halvt om halvt infriat det. NĂ€sta gĂ„ng ska det vara ”pĂ„ riktigt”.

XHTML 1.0 RSS Get Firefox Get Flash