FŲrare - Mekaniker - Service
Hem - Teamet - Tšvlingar - Sponsorer - Information
Logga in RSS
::Rapporter

Race: Mantorp 17-18 Maj 2008

Lördag
Test, kval och ett race avverkat. Iaf. för en person...

Inför denna tävlingen har vi gått igenom bilarna för att få ordning på bekymret med att de trycker ut vatten. Nya kylare, fläktar och tillsatser i vattnet. Torbjörns bil ligger bra i temp men går istället inte rent. Mattias bil går bara några varv innan den skjuter ut vatten.

Race
Torbjörn står återigen över racet och Mattias hoppar ner i den bilen. Något är fel då bilen slår igen kraftigt. I starten är det som Mattias står still jämfört med de andra. Kämpar sig igenom racet och lyckas köra ikapp Curt Berg. Med tre varv kvar är Mattias så nära att han börjar planera omkörningen. Visar sig överallt och stressar Curt som ligger framför. I slutet av långa rakan, där ska omkörningen ske, på sista varvet. Tyvärr blev det inte så då Mattias får dålig utgång och hamnar för långt efter. 2 kurvor innan mål bromsar Mattias sent, sent och går förbi.

Under lördagkvällen hämtade vi en reservmotor i Gnosjö och byggde om den från våtsump till torrsump. Förhoppningarna var att far och son Nordenström skulle stå på startlinjen för första gången i samma klass.

Söndag
Strax innan racet upptäcktes läckage på Torbjörns bil. Bränsle var det som läckte ut varför han valde att stå över ytterligare ett race. Fyra race avverkade och Torbjörn fick inte köra ett enda tyvärr. Nästa tävling i Karlskoga blir det bara Mattias som kör.
Men för att återgå till söndagsracet. Stillastående start och Mattias kommer iväg bra. Från en trettonde startposition skjuter Mattias iväg till åttonde men tvingas ganska snabbt släppa bilar förbi sig. I det svala och fuktiga väglaget var det för stor skillnad i fäste jämfört med alla andra som åkte nya däck. Mattias var enda bilen på gamla däck. Det är en materialsport vi håller på med, helt klart.

Nu laddar vi till Karlskoga och koncentrerar oss på en bil.

För fullständiga resultat, se nedan.

FŲr mer information, besŲk http://www.stcc.se.
XHTML 1.0 RSS Get Firefox Get Flash