FŲrare - Mekaniker - Service
Hem - Teamet - Tšvlingar - Sponsorer - Information
Logga in RSS
::Rapporter

Race: Karlskoga 22-23 Maj 2009

Alla väderprognoser spådde regn inför fredagen, något Markus inte ville ha men Robert välkomnade. Under första testet placerade sig Robert som bästa nykomling med en femteplats.

Kval
På en blöt och hal bana kvalade Robert in bäst i teamet och tog tolfte startruta tätt följd av Markus på trettonde.

Race 1
Markus gjorde en uppkörning under racet och Robert hängde på. I mål var Markus sjätte man följd av Robert på sjunde. Under den tekniska efterkontrollen diskades Markus på grund av glykol i kylarvattnet. Teamet hade tolkat reglerna lite väl fritt. Man får inte använda glykol på grund av att det är miljöfarligt, i Markus bil hälldes därför en speciell blandning av destillerat vatten och glykol som icke är miljöfarlig. Tävlingsledningen motiverade sitt beslut med att glykol överhuvudtaget inte är tillåtet och Markus tappade sina poäng samt flyttades ner till sista startposition i nästa race.

Race 2
Markus var hungrig på revansch och det tog inte mer än 3 varv innan han var uppe på sjätteplatsen. Nu började motorn gå varm och tappade ork, allt på grund av att det inte fanns något flöde i katalysatorn. Om inte det inträffat hade Markus förmodligen tagit sig upp till åtminstone en fjärdeplats då han åkte betydligt fortare än de framför.
Robert gjorde ett bra race och tog bilen hel i mål på en åttondeplats.
XHTML 1.0 RSS Get Firefox Get Flash