Förare - Mekaniker - Service
Hem - Teamet - Tävlingar - Sponsorer - Information
Logga in RSS
::Rapporter

Race: Mantorp 25-26 September 2009

Final
Stora förhoppningar i Nordenström Racing inför den avslutande racehelgen. Markus kommer med en hel testdag i ryggen och Robert har ersatt den gamla Prosporten med Per StaafŽs Radical PR6 som var ny för sÀsongen. Nu skulle det bli Äka av.

Test och kval
PÄ det inledande testet konstaterar alla att Per Staaf har fÄtt ordentlig fart pÄ sin helt nya PR6 och vi fÄr veta att han har nyligen varit ivÀg och kört ett test. Trion i topp Àr Per Staaf, Andreas Ebbesson samt Markus som inte riktigt hÀnger med. Teamet synar de andra bilarna ute pÄ banan och ser att de Àr betydligt lugnare Àn Markus bil vid kurvtagning och de kan gÄ pÄ gasen bÄde tidigare och hÄrdare Àn Markus. Staaf och Ebbesson har trevÀgs-stötdÀmpare pÄ sina vilket innebÀr att man har betydligt fler instÀllningsmöjligheter för att fÄ till det dÀr sista som krÀvs för perfekt balans. Markus trevÀgsdÀmpare Àr ivÀg pÄ renovering och för tillfÀllet sitter tvÄvÀgs med en enkel justering monterade.

Race 1
I första racet drar Staaf ifrÄn i tÀten och Markus attackerar Ebbesson och lyckas köra om honom pÄ ett stÀlle dÀr det egentligen inte ska gÄ att köra om - pÄ yttern i fullfartsvÀnstern pÄ baksidan. TyvÀrr glider Markus lite för lÄngt ut i nÀstkommande kurva varpÄ Ebbesson kan Äterta andraplatsen. I mÄl Àr det Staaf före Ebbesson och Markus tÀtt ihop.
Robert kraschade bort sig i första kurvan och bilen tar ordentlig skada. Vi reparerar den sÄ gott det gÄr men likvÀl mÄste chassit till England för reparation.

Race 2
I den stillastĂ„ende starten som det Ă€r i race nummer tvĂ„ fĂ„r Markus kraftigt hjulspinn och tappar omedelbart ett par platser. Återtar dessa men dĂ„ har tĂ€tduon redan dragit ivĂ€g varför han vĂ€ljer att ta bilen sĂ€kert i mĂ„l pĂ„ en tredjeplats. Robert bryter nĂ€r 3 varv Ă„terstĂ„r.

Avancemang
Markus hoppar upp pÄ tredjeplats i den sammanlagda tabellen vilket fÄr anses riktigt bra med tanke pÄ allt strul som varit under sÀsongen. Robert slutar som tionde.

Prisceremoni
Nu ser vi fram emot avslutningsfesten dĂ€r Markus fĂ„r ta emot pris för sin tredjeplats i serien. Är det nĂ„gon som Ă€r intresserad av att följa med sĂ„ Ă€ger den rum i Linköping den 21 November. Hör av er snarast.
XHTML 1.0 RSS Get Firefox Get Flash